Valentijnsconcert 2017

Valentijnsconcert 2017

L’Amour!: Franse chansons door Concordia en zangeres Davine

Author: Linda Groenewoud/maandag 2 januari 2017/Categories: Nieuws, Agenda

Event date: 12-2-2017 14:30 - 17:00 Export event

Chansonnière Davine is onze speciale gast op het inmiddels traditionele Valentijnsconcert. Onder leiding van dirigent Lute Hoekstra verzorgen wij een romantisch, sfeervol programma in Franse sferen. Davine zingt bekende chansons als La vie en rose, Non, je ne regrette rien, La montagne en Pour un flirt. Dit wordt afgewisseld met prachtige, Fransgetinte muziek voor harmonieorkest. Koop nu hier de kaarten via de website.

Dit jaar heeft ons Valentijnsconcert de ondertitel: L’Amour. Want wie weten nou beter wat liefde is dan onze romantische Franse zuiderburen? En wie kan Concordia dan beter uitnodigen dan zangeres en mannequin Davine? Ze lijkt regelrecht uit Parijs te zijn overgekomen, deze charmante in Groningen woonachtige zangeres. Met haar warme stem en innemende performance pakt Davine iedereen in. Ze heeft alleen Franse liedjes op haar repertoire staan, van meeslepende ballades tot aan een waterval van woorden in een duizelingwekkend tempo. Op het Valentijnsconcert zingt Davine wereldberoemde Franse chansons zoals Les Champs-Élysées en Chanson d’amour en misschien ook wel zo’n prachtig mooi eigen liedje.

Wie is Davine?

Geïnspireerd door de Franse muziek waar haar moeder altijd naar luisterde, besloot Davine na het conservatorium zich toe te leggen op Franse chansons. “De Franse taal is heel poëtisch. De manier waarop je de woorden uitspreekt en de manier waarop de zinnen vloeien, dat zingt zo fijn!" Ze won het Concours de la Chanson in 2012, trad op voor televisie en radio en zette zelfs al stappen in het buitenland. In oktober 2013 kwam haar debuutalbum ‘Davine’ uit, een verzameling van de fijnste chansons. Deze kreeg lovende recensies! Op dit moment legt Davine de laatste hand aan haar nieuwe album, gemaakt in samenwerking met Bernard Arcadio, arrangeur en co-producent van o.a. Aznavour en Bécaud.

Natuurlijk is er ook ruimte voor de mooie harmonieklanken van Concordia. De orkestwerken die uitgekozen zijn voor dit concert hebben ook allemaal hun eigen link met Frankrijk. Zoals de medley The best of Charles Aznavour, het breekbare, subtiele Chanson de matin van Elgar en de unieke Carmen Fantasie waarbij het publiek een eigenzinnige versie van Carmens operamuziek te horen krijgt.

Kom alvast in de stemming voor ‘la fête des amoureux’ met het Valentijnsconcert van Concordia en Davine!

www.davine.nl

 

 

Number of views (5106)

Tags: