Concordia nieuws

Concordia 125 jaar

Concordia 125 jaar

Author: Linda Groenewoud/donderdag 18 januari 2018/Categories: Nieuws voor leden

Het jubileumjaar is begonnen! 125 jaar Concordia Hengelo gaan we natuurlijk met zijn allen vieren.  We zijn al enige tijd bezig met het bedenken van leuke (muzikale) activiteiten voor het jubileumjaar.

 Dit kost tijd, en de activiteiten die worden bedacht kunnen ook niet altijd doorgaan. We zijn soms afhankelijk van andere organisaties, of soms is onze orkestbezetting te klein.  Toch hopen we met de activiteiten die nu staan er een mooi muzikaal jaar van te maken.

Programmering jubileumjaar

 

Valentijn 18 februari  en Lions 10 maart

We beginnen dit jubileumjaar  met het Valentijnsconcert in Schouwburg Hengelo, dat zoals altijd wordt opgevolgd door het Lionsconcert in Enschede. Ondertussen werken we ook af en toe al aan de muziek voor het concert met het Orkest van het Oosten (OvhO).  Daarvoor organiseren we op zaterdag 3 juni de masterclasses voor de orkestleden van Concordia en HOT met de muzikanten van het OvhO.

Pinksterkampeerweekend 19 t/m 21 mei

Omdat een buitenlandse reis er niet in zit, willen we aan ons Pinkster kampeerweekend een buitenlands tintje geven. We gaan van zaterdag 19 mei t/m/ maandag 21 mei kamperen. Houd deze data dan ook allemaal vrij, zodat we er dit weekend een gezellig (muzikaal) weekend van kunnen maken!

Masterclasses

3 juni masterclasses door leden van het Orkest van het Oosten in Bentelo op:
IKC Bentelwijz  Burg.Buijvoetsplein 70 Bentelo. 

 

WAK en Stork!

In september staat het programma nog wat open, samen met alle andere organisaties/verenigingen binnen Hengelo wordt er gekeken naar het maken van een productie of een andere activiteit tijdens het WAK weekend.
We zijn ook gevraagd door de producenten van Het verzet kraakt om eind augustus/begin september mee te werken aan het nieuwe theaterstuk Stork! dat in Hengelo zal worden uitgevoerd. 
Zodra hier meer over bekend is, horen jullie dat, maar houd ook zeker alle nieuwsbrieven en de website in de gaten.

Jubileumfeest: 27 oktober

Op zaterdagmiddag en -avond 27 oktober gaan we ons jubileumfeest vieren. En natuurlijk is het de bedoeling dat daar zo veel mogelijk ‘oud’ Concordianen bij zijn. We willen er ook graag een muzikaal tintje aan geven. Zodra we iets concreter kunnen zijn, laten we jullie dat weten. Zet de datum in ieder geval vast in je agenda en help ons om zo veel mogelijk oud leden te bereiken. Dit kan door zelf actief op zoek te gaan naar namen en(mail) adressen en die gegevens aan ons door te geven. En als je oud-leden spreekt, probeer ze alvast enthousiast te maken en vraag of ze deze datum vrij willen houden. 

Het jubileumconcert: 24 november

De topper van het jubileumjaar wordt het concert met het orkest van het Oosten. Ons orkest zal aangevuld worden met orkestleden van HOT. Het OvhO zal hun eigen programma spelen.

Om er echt een succes van te maken, hebben we iedereen van de vereniging nodig. We vragen jullie om alle data goed in je agenda te zetten, zodat je niets hoeft te missen.  Houd de website, facebook en de nieuwsbrieven in de gaten  en deel  de berichten zo veel mogelijk. We hopen op zo veel mogelijk oud-leden bij het jubileumfeest. En natuurlijk spelen we graag voor volle zalen bij onze concerten.

We houden jullie tijdens repetities en via nieuwsbrieven op de hoogt maar heb je vragen of ideeën, spreek ons gerust aan. We willen samen het 125 jarig bestaan van Concordia Hengelo tot een succes maken.

 

Muzikale groeten van de jubileumcommissie,

Marike, Maaike, Cathalijne, Birgit, Marga en Mieke

 

Number of views (2732)

Tags: