Concordia nieuws

Nieuwsbrief najaar 2016

Author: Linda Groenewoud/dinsdag 15 november 2016/Categories: Nieuws voor leden

Met deze najaarsnieuwsbrief willen we alle leden informeren over alle activiteiten van de vereniging die er zijn geweest en die nog gaan komen.

Woordje van onze dirigent Lute


Op het moment dat ik dit stukje schrijf hebben we nog twee repetities te gaan voor weer een boeiend concert met een mooi, interessant en ook een uitdagend programma! Mooie originele werken zoals Blue Shades van Frank Tichelli en 'give us this day' van David Maslanka zijn super om te spelen en nog eens pittig ook!! ook een bewerking van Lux Aurumque van Eric Whittacre bied ons de mogelijkheid om de kwaliteit van ons orkest te laten horen! Daarnaast gaan we weer Sorry van Kiteman spelen met Luuk Kempers als jeudige solist! Afsluiten doen we met het inspirerende "slava" van Leonard Bernstein, altijd een feest om te spelen vind ik!! Ook zijn we natuurlijk al weer druk bezig om goede arrangementen binnen te krijgen voor ons volgende concert, het Valentijnsconcert in het RABOtheater en het Lions concert te Enschede. Het thema is Franse muziek en als soliste hebben we de zangeres Davine die Franse chansons met ons samen zal vertolken!! Kortom er staan weer mooie concerten op het programma de komende tijd!! Input voor het programma vanuit het orkest is altijd van harte welkom!! Momenteel hebben we qua bezetting wat klappen te verduren maar ik vind dat we met ons allen onze uiterste best moeten doen om de (komende) lege plekken weer goed op te vullen!! Hélène is al verhuist naar Drenthe en Martijn zal tzt ook verhuizen naar het hoge noorden! Ik wens jullie heel veel geluk op jullie nieuwe stek!!
Morgen en volgende week gaan we er nog eens goed tegenaan en dan gaan we de 26e november een mooi concert geven!

Najaarsconcert zaterdag 26 november

Het orkest van  Concordia en de Euregio Brassband verzorgen gezamenlijk een najaarsconcert in Hengelo. De programma’s van beide orkesten hebben een Amerikaans tintje. De muziek varieert van composities van in Europa wat minder bekende componisten als Ticheli en Maslanka tot wereldberoemde werken van Bernstein. Ook komen verschillende genres aan bod: een ‘symfonie’ voor harmonieorkest, het jazzy werk Blue Shades, all-time favoriet West Side Story en muziek van de Thunderbirds-televisieserie en de Amerikaanse folkzanger John Denver. Kortom, een gevarieerde avond voor de muziekliefhebber!

De Euregio Brassband is de enige brassband in Twente en wijde omtrek met een lange historie. Voortgekomen uit de fanfare de Bazuin uit Borne is de Euregio Brassband nu een orkest met regionale uitstraling. De Euregio Brassband komt uit in de 4e divisie en streeft een ontwikkeling na die het mogelijk gaat maken om ook vanuit Twente op goed niveau mee te doen in het nationale brasscircuit. De Euregio Brassband verzorgt een programma met een mooie dwarsdoorsnede uit de brassbandliteratuur, van mars tot koraal tot pop. Dit alles uiteraard met een Amerikaanse sausje. Op de lessenaar staat bijvoorbeeld Thunderbirds, West Side Story en Dublin Pictures (immers vele Amerikaanse immigranten hebben hun roots in Ierland).

 

Harmonieorkest Concordia, Hengelo o.l.v. Lute Hoekstra
Euregio Brassband, Borne o.l.v. Ronny Buurink
Zaterdag 26 november, 20.00 uur
Montessori College, Sloetsweg 53, Hengelo
zaal open om 19.30 uur


entree € 7,- (jeugd t/m 16 jaar € 5,-)
Klik hier om je kaarten alvast te bestellen
www.euregiobrassband.nl

 

 

Nieuws van onze jeugdleden

Ruim een jaar geleden zijn de leden van Young 2C gaan meespelen in de opleidingsorkesten van  Armonia. De leden zijn afhankelijk van hun speelniveau bij de verschillende orkesten van Armonia ingedeeld. Bij het startersorkest ASTOR: 1, het leerlingenorkest ALLO: 5, TJHO: 4, Armonia: 1.

Aan het eind van het seizoen is er met een kleine enquête geëvalueerd hoe het iedereen vergaan is in het nieuwe orkest. Alle Concordia leden zijn enthousiast over het nieuwe orkest waarin ze zijn gaan spelen. Iedereen heeft zijn plek binnen het orkest wel gevonden. De muziekstukken worden als leuk en van het juiste niveau beoordeeld. De ASTOR leden zijn inmiddels ingestroomd bij ALLO. Alle leden die het afgelopen jaar bij ALLO gespeeld hebben blijven daar ook het huidige seizoen en stromen nog niet door. Bij TJHO zijn 3 van de vijf om persoonlijke redenen gestopt. (vrijdagavond niet fijn, repetitieduur te lang, te druk en te massaal)

De persoon die naar het Armonia orkest is gegaan, voelt zich op haar plaats in het orkest.

Houtmaat afgelast

Op 4 september zouden Concordia, en ALLO samen spelen op de jubileumdag van het Cultuurpodium Houtmaat. Helaas is dit vanwege de slechte weersvooruitzichten niet doorgegaan. Luuk Kempers van THJO en oud lid van ons orkest  zou Sorry als solist met het orkest van Concordia gaan spelen. Gelukkig wil hij voor de herkansing gaan op het concert van 26 november

Leerlingenorkestdag

Op 16 oktober heeft de ALLO-commissie een leerlingenorkestdag in het AOC in Enschede georganiseerd. Er deden 5 orkesten mee. We speeden met zo’n 80 muzikanten. Ieder orkest had een eigen een eigen muziekstuk meegenomen, dat gezamenlijk werd ingestudeerd. Aan het eind van de dag werd het resultaat gepresenteerd in een klein mini-concert. Het was een zeer geslaagde dag waarbij hard gerepeteerd is.

TJHO

TJHO en het orkest van Armonia hebben vrijdag 11 november samen met Afslag Oele een concert gegeven bij Eaten. Het programma was popmuziek door de jaren heen. Een heel afwisselend programma.
Van Concordia speelt Maartje op trompet en Isa op saxofoon in TJHO

Openbare repetitie

Op 21 oktober was er voor ALLO-leden openbare repetitie. Belangstellenden konden komen kijken en luisteren. 

SlamCC-nieuws

Optreden en Drum Circle tijdens Burendag

Op zaterdag 24 september heeft slagwerkgroep Slam CC opgetreden en een Drum Circle verzorgd bij het amfitheater onder de Kasbah ter gelegenheid van de Vitrine van Driene tijdens Burendag. Zo’n 30 deelnemers uit het publiek hebben onder leiding van dirigent Folkert Buis diverse ritmes gespeeld en hadden er plezier in.

Voor meer foto’s en een filmpje zie onze facebook-pagina: https://www.facebook.com/SlamCC/?fref=ts

Ledenwerving

We proberen onze groep uit te breiden en hebben daarom persberichten verstuurd. Dankzij de persberichten kwamen twee geïnteresseerden kijken waarvan we 1 persoon verwelkomen als lid! Na de kerstvakantie komen er nog twee kijken. Hopelijk krijgen zij dan ook de smaak te pakken.  Jong en oud, ervaren en niet ervaren, iedereen is welkom om met onze groep mee te spelen. Folkert Buis zorgt dat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen.

Mogelijke optredens

In mei is er een multiculti-markt in de Hasseler Es. De organisatie van de wijkvereniging weet nog niet welke datum en hoe de inhoud van de markt eruit ziet maar wij hebben ons wel gemeld om als groep op te treden en eventueel weer een Drum Circle te verzorgen. Hopelijk kunnen we dan meedoen. Verder zijn we in contact met Museum Hengelo of wij daar op kunnen treden. We hebben nog andere ideeën maar die willen we nog verder uitwerken.

Gezamenlijk etentje

Al een aantal jaren eten wij met de SlamCC-leden en gezinsleden van de spelers 1x per jaar samen aan het eind van het jaar met Folkert en zijn vrouw Gerda. Iedereen neemt wat mee waardoor we een gevarieerd menu krijgen en we gaan elk jaar bij iemand anders thuis eten. We kletsen, eten en spelen spelletjes of doen een muziekquiz. Ook dit jaar gaan we dit weer doen.

Nieuws van de kapel

De pieten van Concordia hebben zaterdag 12 november Sinterklaas muzikaal onthaalt in het centrum van Hengelo. We hebben hulp gehad van 3 pieten op trompet van de Euregio Brassband. Heel leuk om alvast zo wat samen te doen. Binnenkort samen het najaarsconcert.
Op zondag 20 november verzorgt de kapel een Sinterklaasoptreden in Almelo voor de Twentse zorg centra.

Oosterhesselen

Zaterdag 29 oktober heeft het orkest een uitwisselingsconcert gehad met fanfare Exselsior uit Oosterhesselen.
We speelden hetzelfde programma als het concert op 26 november. Klik hier om de foto's van dit concert te bekijken.

Fotograaf gezocht

Voor de komende concerten zoeken wij iemand die het leuk vindt om voor ons wat foto's te maken. Het is altijd leuk om terug te kunnen kijken naar de foto's van de concerten. We hebben helaas geen budget om een fotograaf in te huren maar misschien heeft iemand van jullie een partner, familie of kennis die dat leuk vindt om te doen. (Diegene krijgt natuurlijk vrijkaartjes voor het concert ;)  ) Graag even melden bij Linda of de concertcommissie

Babynieuws

Onze baritonsaxefoniste Willemijn is 28 september  bevallen van een dochter: Ruby.
Willemijn en Caspar van harte gefeliciteerd met jullie dochter!

Concert agenda

Zaterdag 26 november 20.00 uur najaarsconcert met EuregioBrassband in Montessori 
Zaterdag 7 januari eerste concert Astor  Armoniagebouw
Zondagmiddag12 februari Valentijnsconcert met Davine in het Rabotheater (tijd volgt)
Zondag 12 februari 13.00 -16.00 uur concert ASTOR en ALLO in Borsthuis 
Zaterdagmiddag 11 maart Lionsconcert  in Enschede.

 

 

Number of views (2726)

Tags: