Concordia nieuws

Nieuwsbrief voorjaar 2018

Nieuwsbrief voorjaar 2018

Author: Linda Groenewoud/zondag 8 april 2018/Categories: Nieuws voor leden

Beste orkestleden, muzikanten,

In deze voorjaarsnieuwsbrief vind je informatie over de komende periode. Wijzigingen zul je op deze plek terug kunnen vinden.

Kick-off Stork!

 Zondag 15 april  zijn alle orkestleden uitgenodigd voor de officiële kick-off van STORK! De inloop is om 15:00u bij Poppodium Metropool (Industrieplein 10, Hengelo). 

Tijdens de kick-off wordt er meer verteld over het project en een groepsfoto gemaakt. Uiteraard is er ook ruimte om kennis te maken met elkaar onder het genot van een drankje tot 17:00u
Opgeven kan via de link die jullie in je mail hebben gehad.
 

4 mei dodenherdenking

Locatie: voor het stadhuis in Hengelo bij het monument.
Tijd:18.45 aanwezig in Club Merlijn. Hier kunnen we uitpakken en koffers laten staan. Na afloop is koffie/thee  en wat lekkers voor ons.
Adres: Langestraat 16, 7551 DZ Hengelo  (naast stadhuis)

Kleding: dames zwart en heren zwarte pak met zwart overhemd. Zwarte schoenen.
We spelen zittend. Neem zelf een lessenaar mee en zorg voor een zwarte achtergrond. Denk ook aan wasknijpers! Neem je eigen muziek mee, maar bij regen krijg je de muziek in een platic mapje.
Bij regen gaat het WEL door! Bij zeer slechte weersvoorspelling zet de gemeente een tent/overkapping neer.

19.05 klaar gaan zitten voor het stadhuis.
We spelen van 19.15 uur tot 19.40 uur.
19.40  u De klokken beginnen met luiden en wij stoppen met spelen.
19.58 u  De klokken stoppen met luiden en een trompet speelt Taptoe signaal.
20.00 u  2 minuten stilte.
20.02  Toespraak door de burgemeester
20.13 uur Zodra de kransleggingen een aanvang nemen, speelt Muziekvereniging Concordia aangepaste muziek, tot alle gasten van het Burgemeester Jansenplein zijn vertrokken (uiterlijk tot 20.35 uur).

 

 

 

Repetitie's komende periode en de Meivakantie

  • 18 april: Groepsrepetitie's. Zorg dat je er allemaal bent zodat we effectief kunnen repeteren in groepen
  • 25 april (eerste half uur repetitie voor 4 mei)
  • 2 mei is er wel repetitie (eerste half uur repetitie voor 4 mei)
  • 9 mei Geen repetitie (dag voor Hemelvaart)

 

Stork!

Inmiddels hebben de meeste Concordia orkestleden de lijst ingevuld.  We hebben een kopie van de opgave lijst gemaakt om hiermee de indeling te maken .
Daarom graag niet meer je beschikbaarheid wijzigen in de opgavelijst! Mocht je toch iets veranderd willen hebben dan dit graag even mailen!
We hopen de indeling z.s.m klaar te hebben zodat iedereen zij/haar speeldata in de agenda kan zetten. Jullie krijgen dan een nieuwe link naar de indeling.
Vooral in de eerste week ,de montageweek hebben we nog  lege plekken die ingevuld moeten worden. Mocht je hier toch wel kunnen spelen dan dit graag even mailen aan mij! 

De repetities voor Stork! zijn gepland met Jos Pijnappel op:

  • Zondag 17 juni van 14.30-17.00 uur           Bij Stork Nus aan Torenlaan 5-1 (Let op locatie is gewijzigd!)
  • Woensdag 11 juli  van 19.45-22.00 uur       Bij Concordia in de klankkast 
                                                                         Weusthagstraat 1, 7556 ZA Hengelo
  • Maandag 16 juli van 19.45- 22.00 uur         Bij Hot in Prismare Enschede                                                                                                                  Roomweg 167d, 7523 BM Enschede    

Reserve datum woensdag 18 juli Bij Concordia

 

Concert van HOT zaterdag 14 april

A.s zaterdag geeft HOT een concert in de kerk op de oude Markt in Enschede. Een aantal orkestleden van ons doen hier ook aan mee. Speel je niet mee, kom dan gezellig kijken en luisteren!
Informatie over het concert vind je hier.

 

Pinksterkampeerweekend 19 t/m 21 mei

Omdat een buitenlandse reis er niet in zit, willen we aan ons Pinkster kampeerweekend een buitenlands tintje geven. We gaan van zaterdag 19 mei t/m/ maandag 21 mei kamperen. Houd deze data dan ook allemaal vrij, zodat we er dit weekend een gezellig (muzikaal) weekend van kunnen maken!
Mail of zeg het  Marike als je mee wil!

 

Masterclasses

3 juni masterclasses door leden van het Orkest van het Oosten in Bentelo op:
IKC Bentelwijz  Burg.Buijvoetsplein 70 Bentelo.
www.Bentelwijz.nl

 

Jubileumfeest: 27 oktober

Op zaterdagmiddag en -avond 27 oktober gaan we ons jubileumfeest vieren. En natuurlijk is het de bedoeling dat daar zo veel mogelijk ‘oud’ Concordianen bij zijn. We willen er ook graag een muzikaal tintje aan geven. Zodra we iets concreter kunnen zijn, laten we jullie dat weten. Zet de datum in ieder geval vast in je agenda en help ons om zo veel mogelijk oud leden te bereiken. Dit kan door zelf actief op zoek te gaan naar namen en(mail) adressen en die gegevens aan ons door te geven. En als je oud-leden spreekt, probeer ze alvast enthousiast te maken en vraag of ze deze datum vrij willen houden. 

 

Het jubileumconcert: 24 november

De topper van het jubileumjaar wordt het concert met het orkest van het Oosten. Ons orkest zal aangevuld worden met orkestleden van HOT. Het OvhO zal hun eigen programma spelen.

Om er echt een succes van te maken, hebben we iedereen van de vereniging nodig. We vragen jullie om alle data goed in je agenda te zetten, zodat je niets hoeft te missen.  Houd de website, facebook en de nieuwsbrieven in de gaten  en deel  de berichten zo veel mogelijk. We hopen op zo veel mogelijk oud-leden bij het jubileumfeest. En natuurlijk spelen we graag voor volle zalen bij onze concerten.

We houden jullie tijdens repetities en via nieuwsbrieven op de hoogt maar heb je vragen of ideeën, spreek ons gerust aan. We willen samen het 125 jarig bestaan van Concordia Hengelo tot een succes maken.

Muzikale groeten van de jubileumcommissie,
Marike, Maaike, Cathalijne, Birgit, Marga en Mieke

 

Foto's

Van het Valentijnsconcert en het Lionsconcert staan foto's op de website.
Klik hier om ze te bekijken

 

 

 

 

 

 

 

Number of views (3009)

Tags: